Duurzame samenwerking met Enter Automatisering

Een nog beter beveiligde IT-omgeving, cradle tot cradle en altijd toegankelijk in de cloud
CKC Seminars heeft al jarenlang een partnership met Enter Automatisering. Al jaren zorgen zij voor een betrouwbare en zorgeloze ICT-omgeving waarbij wij overal en op elke werkplek toegang hebben tot onze bestanden. Vanaf begin 2020 is Enter Automatisering verhuisd naar het best beveiligde datacenter van Nederland: NorthC. De migratie is succesvol verlopen. Dat betekent dat wij als CKC mee verhuisd zijn naar deze goed beveiligde omgeving. NorthC is het enige datacenter in Nederland dat voldoet aan de hoogste beveiligingsclassificatie: tier 4. Wij zijn geen experts, maar volgens ondernemer Marc Bullens van Enter, schijnt het de crème de la crème in IT-beveiliging te zijn 🙂

Cradle to Cradle
Bovenop de aangescherpte beveiliging, werkt NorthC via het cradle to cradle principe. Dat betekent dat alle materialen die gebruikt worden duurzaam zijn geproduceerd en 100% worden gerecycled wanneer ze overbodig zijn. Hierdoor ontstaat er geen afval. Maar nog belangrijker: het datacenter produceert haar eigen stroom. De servers die Enter in NorthC neerzet, geven warmte af. Om de ruimte waarin deze apparatuur staat te koelen, is energie nodig. NorthC heeft naast gebruik van zonnepanelen en windenergie een manier gevonden waarbij de warmte die van de servers afkomt, automatisch de overige bedrijven in de omgeving –de High Tech Campus – verwarmt. Deze partijen geven op hun beurt de koude weer terug aan het NorthC , welke de apparatuur koelt. De CO2-afdruk is hierdoor zelfs negatief!

Kortom: we verhuizen naar een partij die koploper is op het gebied van beveiliging en duurzaamheid en daar zijn wij trots op!

Duurzaamheidsagenda CKC Seminars
Bij CKC Seminars vinden we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijk en zien dit als een mooie ontwikkeling! Zowel in onze eigen organisatie als congresportefeuille staan Duurzaamheid, maar ook Informatieveiligheid hoog op de agenda. Wij organiseren al jaren met onze partner, Folkert van der Molen (Sustainalize), het grootste duurzaamheidscongres van Nederland: het Nationaal Sustainability Congres. Dit jaar staat de 20e editie op de agenda voor donderdag 11 november 2021.

Daarnaast organiseren wij het jaarlijkse congres, Informatieveiligheid voor de Overheid.

Verder werken we ook hard aan de uitbreiding van onze duurzaamheidsportefeuille en regionale samenwerking met partner High Tech Campus, die de ambitie heeft om in 2025 de duurzaamste campus van Europa te zijn. De verhuizing naar NorthC past helemaal in die lijn.

Ook partner worden?
Geloof jij dat kennis delen leidt tot kansen vermenigvuldigen? Geloof jij in de kracht van samenwerken in én buiten de regio, over de eigen organisatiegrenzen heen? Waarbij we kennis overdragen en kennis delen, om (samen) wendbaar te blijven naar de toekomst? Bekijk hier met welke adviesbureaus, branche- en belangenorganisaties en media wij vanuit CKC Seminars al samen werk(t)en.

Heb jij ideeën hoe wij elkaar kunnen versterken? Laat het ons dan weten of neem contact op met Linda Wouters.

OVERZICHT NIEUWS