Fontys Hogeschool en CKC Seminars zijn Partners in Education

Fontys en CKC Seminars zijn Partners in Education
Een leven lang ontwikkelen

Het Partners in Education (PiE) programma van Fontys Hogeschool is gericht op het laten aansluiten van het onderwijs op de praktijk. Het alvast laten mee denken van leerlingen met praktijkproblemen, het proeven van de praktijk door leerlingen en het overbrengen van praktijkkennis hoort hier bij. Aldus Wim van Dooren, Lecturer en relationship Manager van het Partners in Education programma. Het gaat niet alleen over de leerlingen, maar ook over het meedenken en meewerken aan toekomstbestendig onderwijs.

Joke Dielesen, directeur CKC Seminars, zegt: “De aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt is van groot belang. We willen actief betrokken zijn bij het ontwikkelen en de kwaliteit van het onderwijs. Een leven lang ontwikkelen en leren staat bovendien al jaren hoog op onze agenda. Meer investeren in scholing en duurzame inzetbaarheid is heel belangrijk. We dragen dit intern uit, maar vooral ook binnen de congressen die we organiseren, ook voor de onderwijsmarkt.”

Christine Kwekkeboom, HR- & Finance manager bij CKC Seminars vult enthousiast aan: “Wij nodigen geïnteresseerde studenten van de Fontys dan ook graag uit om op een van onze congresdagen te komen kijken hoe zij de theorie in de praktijk kunnen omzetten. Samen met Jennifer van Deursen, Coördinator van de opleiding Concept Design & Leisure, kijken we hoe we de integratie van praktijk en leren kunnen ondersteunen. Je kunt hierbij denken aan praktijkuren op congresdagen, stages, beroepsoriëntatie, gastcollege’s etc. Zo kunnen CKC Seminars en Fontys Hogeschool elkaar versterken door deze samenwerking aan te gaan!”

Joke: “Kennisdelen en kennisoverdracht is ons vak. Het is prachtig dat we dit in onze samenwerking kunnen vermenigvuldigen. In maart mocht ik als gastdocent de 2e-jaars studenten van de opleiding Commerciële Economie inspireren over ons congresvak en de B2B congressen die wij vanuit CKC Seminars organiseren. Dat was hartstikke leuk en inspirerend om te doen.”

Over Fontys Hogeschool Economie en Communicatie (FHEC)
Fontys Hogeschool Economie en Communicatie (FHEC) leidt voltijd- en deeltijdstudenten op voor de wereld van overmorgen. Bij ons kunnen ze zich ontwikkelen tot ondernemende professionals en verantwoordelijke wereldburgers, die oplossingsgericht denken en kunnen werken in een internationale omgeving met multidisciplinaire vraagstukken. Wij bieden ze de ruimte om een eigen leerroute te kiezen, te experimenteren en fouten te maken. Doordat wij intensief samenwerken met het werkveld, maken studenten kennis met een breed scala aan toporganisaties en zijn ze goed voorbereid op de beroepspraktijk. Kortom: wij gaan en staan voor de lerende professionals van de toekomst. Dat doen we met onderwijs dat past bij deze generatie en met persoonlijke aandacht voor studenten en medewerkers.

Over CKC Seminars
Sinds 1993 ontwikkelt en organiseert CKC Seminars zakelijke congressen, cursussen, masterclasses en seminars met expositie voor (hoger) management. Veelal op eigen initiatief en in samenwerking met gerenommeerde adviesbureaus, belangenorganisaties en media. Wij kijken jaarlijks met een inspirerende business-to-business bril naar alle functionele vakgebieden en branches, van HR, IT, Duurzaamheid, Projectmanagement, Inkoop tot marketing & communicatie en Finance, voor o.a. de branches overheid, zorg, onderwijs en in België. Meer weten over een specifiek congres? Bekijk hier onze congresportfolio.

OVERZICHT NIEUWS